A mikroalgáknak - különösen a Spirulinának és Chlorellának - rendkívül fontos szerepük van az egészséges és teljes értékű táplálkozásunkban.
A Spirulina és Chlorella mikroalga folyamatosfogyasztásával megelőzhetjük a hiánytüneteket és az ezekből eredő megbetegedéseket. Ez ma a tévhitekkel ellentétben nem csak a vegetáriánus étrendet folytatók számára fontos. Mindennapi életünkben, munkánkban, de főként a szervezetünket érő negatív környezeti hatásokkal szemben segítenek a mikroalgák létfontosságú összetevői abban, hogy egészségünket és vitalitásunkat megtarthassuk egészen idős korunkig.
A Spirulina és Chlorella mikroalgák kombinált fogyasztása erősíti a szervezetünket, így beindíthatja annak öngyógyító képességét.
A mikroalgák egészségre gyakorolt pozitív hatását számosfogyasztói tapasztalat és kutatási eredmény támasztja alá:
- allergia
- emésztési problémák: székrekedés, hasmenés gyomorsav–túltengés, epebántalmak esetében
- reflux tüneteinek enyhítésében
- fogyás, fogyókúra - étvágycsökkentő és méregtelenítő hatásuk miatt szintén hatékonyak a mikroalgák
- Sclerozis multiplex (szklerózis multiplex, SM)
- Chron-betegség
- vércukorszint normalizálása
- ízületi és csontbántalmak
- meddőség leküzdésében (a szervezetünk intelligens: egy elsavasodott, tápanyaghiányos, elmérgeződött szervezet nem tudna egészséges gyermeket létrehozni, így nem történik meg a fogantatás, vagy korai vetélés következik be. Ezeket a negatív hatásokat segít a Spirulina és a Chlorella mikroalga kiküszöbölni, így a várandóság létrejöhet, a magzat is egészségesebb körülmények között növekedhet, a betegségek előfordulási esélye csökken
- klimaxos problémák enyhítése
- hiperaktiv gyerekek esetében növeli a koncentrációs képességet, csökkenti az agressziót, impulzivitást (alga + Genio termék)
- hajhullás, egészségessé teszi a körmöket, bőrt és a hajat
- a Spirulina alga kiváló segítség koleszterin- és vérnyomáscsökkentésben
- mély, nyugodt alvást biztosít a Lunar algapor fogyasztása
- potenciazavarok, prosztata gyulladás, egyéb betegségek esetén
- hasnyálmirigy-gyulladás
- az alga kiváló sebgyógyító hatású, emellett hatásos fekélyek, pikkelysömör, cellulit, ekcéma, visszér problémák esetén
- rossz kedélyállapot, depresszió esetén (ez a mikroalgákban található omega-zsírsavak, főként az omega-3 hatása)
- alulműködő pajzsmirigy esetén (Spirulina alga hatása)
- izomláz csökkentésére, megelőzésére is hatékony lehet a mikroalga
- Alzheimer-kór
- autizmus (a korábbi védőoltásokkal bekerült nehézfémek kivezetése Chlorella mikroalga hatása, omega-zsírsavak az agyműködés harmonizálása)
- zsírdaganatok, köszvény (Chlorella és Spirulina alga lúgosító hatása)
- gyulladás- láz- és fájdalomcsillapító hatás is igazolt az algák esetében
- immunerősítő, víruselles hatású: HIV, herpesz simplex, influenza vírus ellen kutatások igazolják az alga vírusellenes hatását (Spirulina alga hatása)
- serkenti a vérképzőszerveket. Serkenti a csontvelő regenerációját, ezért fogyasztása különösen ajánlott sugárkezelések után, ill. csontvelőrák esetén. Ez a Spirulina fikocianin (phycocyanin) tartalmának köszönhető. Ennek azért van különös jelentősége, mert a fikocianin, ami egyrákmegelőző hatással bíró pigment növényekben egyáltalán nem fordul elő. Tehát a Spirulina alga fikocianin tartalmának köszönhetően pozitívan stimulálja az őssejteket (kínai kutatók bebizonyították, hogy az őssejtek sérülése – pl. vegyi vagy radioaktív behatás - után is képes afehérvérsejtek szaporodását szabályozni, mellékhatások nélkül)
- vas-hiány, vérszegénység megelőzésében és megszüntetésében is igazolt eredmények (Chlorella alga)
- rák (rosszindulatú daganat)
A tudósok a Chlorella alga átfogó hatásrendszerét Chlorella Growth Factornak nevezik (röviden CGF). Bár még csupán kevés kutatás foglalkozott az Chlorella algával, mégis olyan különleges esetekről számoltak be, ahol megállította a daganatok növekedését, így azonnal felhívta magára a kutatók figylemét.
A mikroalga fogyasztása enyhítheti a kemoterápia mellékhatásait - a kezelés mellett is fogyasztható. Kérd ki kezelőorvosod véleményét!
Hatások: lúgosítás: savas közeg kedvez a rákos sejtek szaporodásának,oxigén bejuttatása a sejtekbe: rákos sejtek legnagyobb ellensége az oxigén,fikocianin: a fikocianin a Spirulinában található rákmegelőző hatással bíró pigment (természetes festékanyag), speciális CGF-faktor: Chlorella alga különleges hatásrendszere, magas antioxidáns tartalom: a rákkeltő szabadgyökök ellen, asztaxantin antioxidáns: a világ ma ismert legerősebb antioxidánsa - sav-bázis (sav-lúg) egyensúly helyreállítása, a szervezet ph-jának harmonizálása
- az alga serkenti az egészséges sejtépítést (aminosavak és B-vitamin komplex, magas RNS tartalom stb.)
- fokozza a sejt regenerálódást (esszenciális zsírsavak és aminosavak, klorofill, fikocianin stb.)
- javítja a bőr és a kötőszövetek rugalmasságát – ásványi anyagok, aminosavak, klorofill, mukopoliszacharidok stb.)
- csontritkulás elleni védelem – szerves kötésű, azaz valóban felszívódó ásványi anyagok, nyomelemek, lúgosítás
- Chlorella alga segíti a salaktalanítást, a nehézfémek kiválasztását,méregtelenít (klorofill, fikocianin, ásványok, a Chlorella speciális három rétegű "szennymágnes" sejthártyája)
- Spirulina alga mérsékli az allergiás tüneteket – a mangán, phycocianin elősegíti a tüneteket kiváltó hisztaminlebontást, optimalizálja az immunrendszer működését
- fokozza az inzulintermelést: króm, cink, természetes inulint tartalmaz (természetben előforduló poliszaharid, természetes szénhidrát-energiaforrás, amely a vércukorszintet tartós fogyasztás esetén sem emeli meg)
- javítja a sejtanyagcserét – klorofill, króm, szelén, zsírsavak, biofotonok (információ-továbbítás harmonizálása a sejtek között ún. biofotonok - speciális a Napfényből megkötött fényrészecskék - segítségével)
- az algáknak a vérnyomás szabályozásában, sejtszaporodásban, agyulladásos folyamatok, a szív- és cukorbetegségek megelőzősében is fontos szerepe van – nukleinsav-, valamint V-linolénsav-tartalmának köszönhetően
- az alga gátolja a sejtek oxidációját és ezáltal lassítja az öregedést, anti-aging hatással bír
- a Spirulina platensis mikroalga, mint prebiotikum, a vastagbélben szelektíven elősegíti a kedvező hatású probiotikus mikroorganizmusokszaporodását, mint ahogyan elősegíti az ásványi anyagok felszívódását is, ezáltal erősíti az immunrendszer, és segít az emésztés helyreállításában